Gaius ‘onder het mes’

Vorig jaar mei heb ik een GL500 gekocht. Een motor met historie, want deze was in het jaar daarvoor nog van onze – helaas veel te vroeg overleden – motorvriend Theo. Ondanks dat je zijn leeftijd aan de lak afziet, een mooie motor. Maar toch een lastige beslissing, want, wil ik een motor met zo veel emotie kopen? Toch gedaan dus en gelijk de Elfstedentocht 2015 gereden. Probleemloos, op een dingetje met het startrelais na.

WP_20150725_14_20_10_Pro (2)

Vervolgens ben ik op deze motor naar Frankrijk gereden en vervolgens door naar het Zuid-Duitse Treffen. En van daaruit met Michael en Werner nog even doorgereden. Op de foto zie je hem in Tjechië staan. In Frankrijk  begonnen de laadproblemen. Details laat ik nu even achterwege, maar dankzij Michael die een nieuwe accu meebracht toch thuis gekomen.

Maar nu. Ik wil weer rijden! Twee weken geleden hebben Marcel en ik de dynamo doorgemeten. Ondanks dat in Duitsland nog werd geconstateerd dat de stator ok was, moesten we toch constateren dat er te weinig laadstroom is, Stator overleden . Deze was twee jaar geleden ook al vervangen, maar – om begrijpelijke redenen – niet door een nieuw exemplaar. Nu moet er dus toch een nieuwe in. Gelukkig was Wim – a.k.a. Kuipwillem – zo vriendelijk om te helpen. Afgelopen vrijdag de motor naar hem gebracht en alvast de kuip en valbeugels verwijderd. Gisteren een berichtje van Wim: blok is er al uit. Vandaag opnieuw bericht: ‘heb je de onderdelen al? Blok licht open en ik weet nu nog hoe het weer in elkaar moet.’ Geruststellend… Maar gelukkig was vandaag de nieuwe stator binnen met de post. Snel nog even een achterdekselpakking besteld bij Marco. Wordt vervolgd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *