Treinen Dag 11-12-13

      Geen reacties op Treinen Dag 11-12-13

Dinsdag 10-03-2015

Ik heb besloten om de dagen in een week te bloggen. Waarom… Omdat ik straks toch meer ga treinen dan dat ik in de auto zit..
Het is relaxter en zoals nu, dat ik moe ben van een slechte nacht, ben ik blij dat ik niet hoef te rijden.

Gister was ik er om 9.00 uur een actie van machinisten om de claxon open te zetten omdat er weer een conducteur, nu een conductrice, mishandeld was.. Had dit wel willen horen, scheen oorverdovend te zijn volgens het één en geen op Facebook.
Van mij mogen ze vaker laten horen dat het vervoerspersoneel geen jojo’s zijn en zeker geen speelballen wanneer iemand iets niet zint…

Vandaag is het weer rustig, heb een plekje. Alleen op Sloterdijk moet ik een taxi nemen. Ik ben benieuwd hoe dat gaat. Zie er best tegen op omdat het niet dicht bij de uit-/ingang is.
Maar goed, ik maak mezelf meer druk dan misschien nodig is. Alleen het vele lopen ben ik nog lang niet blij mee. Ik was op vorige week werken.(foto rustig coupé)

Controle: ja vanmorgen. En ik werd weer goed gekeurd..
Onverwachts een telefoontje van een collega.. Of ik al vervoer had..nee, want de agenda’s waren niet zo dat ik om vervoer kon vragen. Maar hij zou er staan.. Fijne bijkomstigheid.

Dus vandaag weer Gezellig… Met z’n allen.. In een heerlijk rustige coupé naar Amsterdam.

Woensdag 11-03-2015

Nieuwe dag… Lekker hoor, vroeg op, blijkt iedereen rond 10-en pas te hoeven te vertrekken.. Ook Coen.. Maar die werkt nog eerst thuis voordat hij naar Den Haag moet. Hij was wel zo lief om mij zo vroeg naar het station te brengen.

Wat ben ik blij dat ik niet met de auto hoef: Mist!!
Echt, dat is één van de ergste natuurgevallen waarvoor ik het liefst thuis blijf…

Ik op het station, inchecken, pasje wegdoen…. Te laat, poortjes dicht.. Stomme krukken..
Weer inchecken… ‘Al ingecheckt’.. Wat nu?
Uitchecken dus.. Jaja, aan de andere kant. Dus ik in luchtledig vragen of iemand mij kan helpen. Jonge gozer: ‘Eerst uitchecken’, dat weet ik, aan de andere kant, zeg ik nog… Helpen.. Niet dus.
Later een man wel, die checkte mij uit en wachtte zelfs nog of het goed ging met inchecken…

Trein naar Utrecht vertraging, gelukkig naar Uitgeest niet.. En ja hoor, lekker weer een plekje. Het is weer rustig de coupé en de Metro heeft over het algemeen de overhand, daarna de starende wakkerwordende mens en dan de mens zoals ik.. Neus in de tablet of telefoon.. O ja er is ook nog een boekenworm aanwezig..
(Foto metrokrant)
Maar goed ik zit weer gezellig.. Met z’n allen… Gecheckt.. In de trein…

Donderdag 12-03-2015

Laatste dag van de week… Met de trein dan hè. Gelukkig zeg ik dit keer. Ben echt op.
(Foto krukken)

Eerst even terug naar gisteren. Ik zat met mijn krukken en tas als een soort van sardientje in een blik. En ik raak gewend aan de mobieltjes en tablets (doe er zelf ook aan mee), maar laptops…. Die waren gister dus de ‘baas’, waardoor het zitgenot, als je die al had, nog meer wegnam..
(Sardienfoto)

Maar goed, vandaag.. Verslapen, treintje later, treintje drukker. Eerst mijn chip weer met een kleine 100€ opgeladen. Het geld vliegt, of moet ik zeggen, treint er af waar je bij zit(in mijn geval nog steeds).

Ik zit, gezellig.. Wat ik zei, redelijk overvolle trein, naast iemand die rookt in combi met aftershave … Gatver.. Ik moet nog ontbijten, maar dat vergaat mij op dit moment..
Verder links naast mij twee die zich voorbereiden op hun werk, daar tegenover iemand die school voorbereidt en een tabletlezer.. Wel leuk hoor om te zien wat reizigers doen in de trein. Zo heb ik nu al een paar keer dezelfde man tegenover mij gehad die zijn zonnebloembrood pakt en eet voor het station waar hij uit moet… Ritueeltje?

I luf de Bijlmer… Daar wordt het blikje opengetrokken en stroomt de trein met visjes leeg. Nu weer ruimte voor mijn reservebenen. Kan ook achter mij gaan zitten, daar is een bankje vrij, maar daar ben ik te lui voor.

Het blijft.. Gezellig..met elkaar.. Nog een keer.. In de trein..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *