Het Silverding

      Geen reacties op Het Silverding

Lieke wilde voor haar grijze Silverwing wel een nieuw kleurtje. Allerlei mogelijkheden passeerden de revue, waaronder spuiten in een kameleonverf. We hebben nog maar niet gekeken wat dat zou gaan kosten…. En toen kwam Lieke een witte GL500 tegen. Na wat overleg, zijn we in Zoetermeer gaan kijken. Het ging om een goed onderhouden GL500, met wat bijzondere kenmerken: wit gespoten met blauwe belijning, een twee-in-een Motad uitlaat, en een cardanklok van een CX (met plek voor een achterveer..). De huidige 8 jaar in het bezit van deze eigenaar. Er viel weinig te onderhandelen, de beste man had al een BMW gekocht en had gelijke al een nieuwe uitlaat van 1400 euro nodig. Oftewel hij zat te springen om geld. Maar de motor zag er goed uit en werd door ons aangeschaft.
Silverding original

Ik was degene die erop van Zoetermeer naar Linschoten mocht rijden. Niet zo heel ver, maar ver genoeg om te concluderen dat dit mijn motor zou worden. Ik was meteen één met deze motor. Iets wat me met mijn GL1000 nooit gelukt was. Besluit was genomen, de GL1000 wordt te koop gezet en deze blijft.

in hetzelfde weekend nog de blauwe striping eraf gehaald en alle witte lakdelen overgezet op Merlijn. Alle grijze lakdelen liggen nu in opslag. Op 27 mei werd de witte Merlijn gezegend in Grubbenvorst. De dag er voor – op Koningsdag – ben ik vanaf de camping in Grubbenvorst naar Bladel gereden om wat steenrode lakdelen te halen. In het weekend daarna, vlak voordat we naar de bijeenkomst voor Theo Jansen reden, bleek de radiateur van Merlijn lek. Het Silverding was toch al half gesloopt en dus ook de radiateur er maar afgehaald. Gelukkig had Beusse er nog 1 liggen en die zijn we op 5 mei uit Alkmaar gaan halen. Het was een gezellige middag.

In de weken daarna heb ik het Silverding weer opgebouwd. Ik wilde een soort semi-naked Silverding. Ik vind de naked Silverwings namelijk erg mooi, maar het moet wel praktisch blijven. Een scherm en een paar ruime koffers moesten er dus wel op. Met de radiateur van Beus, een koplamp van André uit Den Helder en voor de rest en hoop spullen die ik nog had liggen. Ik ben blij met het resultaat en de motor rijdt heerlijk. Vanmiddag wilden we samen naar Ede. Het Silverding starten en.. geen sjoege. Huh? Met een andere accu lukte het weer. Maar waar ligt dat nu aan? Bij Michael in Ede nog even gecheckt: 14,5 V en de dynamo lijkt wel bij te laden. Misschien had ik de accupool niet goed vastgezet. Voorlopig lijkt het allemaal goed. En het is een behoorlijke metamorfose, van witte interstate naar steenrode toerbuffel. Er zijn nog een paar kleine dingen te doen, maar voorlopig kan ik rijden op het Silverdinges . eh, pardon… Silverding.

Silverding
Silverding en Merlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *