Week 5, stage week 4

      Geen reacties op Week 5, stage week 4

Laatste week in deze klas, volgende week ruilen van klas met Elsa. Sommige leerlingen ga ik echt missen, maar sommige totaal niet. Er zitten een paar “stoute” leerlingen tussen en iemand die het leuk vind dat ik niet de werkelijke juf ben. Hij probeert echt van alles en nog wat..

Maandag ochtend begon met een uitje naar een museum. Ik ging met een andere klas mee en had 5 jongetjes die ik in de gaten moest houden. Best schattige jongetjes, ze kende me niet maar begonnen wel hele verhalen te vertellen. Deze maandag is Elsa ook van gastgezin verandert. De vrouw van het stel was gemeen en niet eerlijk tegenover Elsa als student zijne. Nu heeft ze een lief gezin en voelt zich al meer thuis.

Dinsdag was een normale dag. Bijna alles verliep zoals het hoorde. Dan krijg je weer die ene leerling die niet naar mij wilt luisteren en een ander leerling die het leuk vind om daarbij te horen. Gelukkig zei de leerkracht van de klas er wat van en ging het weer een beetje.

Woensdag verliep ook als een normale dag. Jane van het Gloucester college kwam langs om ons eventjes te observeren. Dit gaat ze vanaf nu elke week doen. Ze schrijft dingen op en rapporteer het en stuurt het naar ons. Dat kan mooi in onze portfolio.

Donderdag gingen we naar een paardenrace. Het is het Cheltenham Festival dat jaarlijks gebeurt. Er komen mensen uit allerlei landen en veel Ierse mensen om naar de races te kijken en geld te winnen (of verliezen). We hebben een schoolopdracht over het cultuur hier in Engeland en de plaats waar we wonen. We moeten een fotorapportage maken van een culturele onderneming zeg maar. Nou.. We hebben iets van 104 foto’s genomen die dag. Er zitten mooie tussen en minder mooie, maar was een top dag. We hebben zeker de sfeer geproefd alleen nergens op gewed. We hadden geen idee op wie we moesten wedden en waarschijnlijk meer verliezen dan winnen. Dat vonden we dus een beetje zonde van ons geld.

Vrijdag was de laatste dag in deze klas. Sommige kinderen zeiden dat ze me echt gingen missen, anderen maakte het niet uit. Gelukkig ben ik nog wel op school, dus dat was een opluchting voor ze. Ik heb een grote kaart van ze gekregen met allerlei tekeningen erop. Echt super leuk!

Zaterdag hadden we een soort studiedag op het Gloucistershire College. Er waren allerlei mensen die een avondcursus volgen en werken met kinderen. Van kinderopvang tot basisschool tot nany. Sommige onderdelen waren leuk en leerzaam, andere dingen kon ik niet echt volgen en was ook minder interessant. ’s Avonds gingen Elsa en ik uit eten bij een Chinees restaurant. Dat was echt lekker en gaan we zeker nog een keer over doen als papa en mama hier in Cheltenham zijn.

Zondag hebben we booschappen gedaan voor de lunch en genoten van het mooie weer. Dat is zeldaam hier. Jammer dat die Engelsen zich weer zo overdreven zomers moeten aankleden….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *