Stage week 2

      Geen reacties op Stage week 2

Maandag stond ik op met het gevoel dat ik zonder doel naar stage gingen. De leerkrachten hadden een studiedag en Elsa en ik waren de enige die niet mee deelde aan een groep en dingen in de klas gingen doen. Toen ik aan kwam, kreeg ik een paar dingen die ik kon gaan doen en als ik daar mee klaar was, kon ik nog wel wat aan het schip doen. Nou.. Ik wilde verder met het schip maar ik wist niet wat ik allemaal kon gebruiken. Ik liep naar Elsa haar klas en hielp haar maar met lamineren. Ze moest een hoop lamineren en uitsnijden. In de lunchpauze kon ik vragen of ik alles wat er lag kon gebruiken en dan mocht. ’s Middags was ik begonnen aan het schip die er goed uit zag. Ondertussen kwam Jane nog langs van het Gloucestershire College. Ze vroeg hoe het ging en of we op onze plek zaten bij het gastgezin. Zo niet, kunnen we haar altijd mailen. Ook al is dat voor mij niet nodig ;).
Van 11 t/m14 maart zijn er paardenraces hier in Cheltenham. Veel mensen uit het land maar ook veel Ieren komen naar Cheltenham. Elsa en ik wilde daar dol graag heen maar kwamen erachter dat het op een schooldag valt. Aangezien we die uren ook nodig hebben, zouden we eigenlijk niet kunnen gaan… Gelukkig mag het van de school en Jane en gaan Elsa en ik een kijkje nemen bij een echte Cheltenham Festival. Hierdoor kunnen we ook meteen een schoolopdracht afronden.

Dinsdag kwamen de leerlingen weer allemaal in hun uniformen naar school. De dag verliep gewoon als een normale schooldag. Er kwam een nieuwe jongen in de klas die iets met gedragsproblemen had, maar daar was niks van te merken. Ik hielp groepjes en plakte werkjes in schriften. In de middag vertelde ik over Rebble en dat ze hem mee naar huis mogen nemen voor 1 nacht. De hele klas was enthousiast. Foto uploaden lukt me jammer genoeg niet.

Woensdag was ook weer een gewone schooldag. Ik hielp de nieuwe jongen waar het moest, hielp groepjes en ik word steeds meer gevraagd door de kids om hulp. Na school hebben op school koken, iets met experimenten, iets met art en dansen. Daar kan je je kind voor opgeven en moet iets over betaald worden. Vorige week war ik bij het art groepje en nu bij dans. Ik werd ’s ochtends gevraagt of ik volgende week woensdag (aankomende dus) mee wil naar hun dansoptreden in het theather in Cheltenham. Ik zei natuurlijk meteen ja.
Die avond werden door de leerkracht die over buitenland stage gaat en de volgende dag bij ons een kijkje zou nemen, uitgenodigd om wat te komen drinken. We werden gebracht door het gatgezin van Elsa en liepen terug. Dat was ongeveer 40 minuten lopen. Moe in bed gaan liggen en snel in slaap gevallen.

Donderdag kwam dus die leerkracht een kijkje nemen. Hij sprak in het Nederlands tegen ons terwijl wij hadden duidelijk gemaakt hadden dat we in de school Engels praten en al helemaal als er een Engels persoon bij is (die was er want er was nog iemand van het College bij). Verder de dag nog groepjes begeleid en de klas nog mooi gemaakt want er kwam vrijdag inspectie. Ook die avond moe in slaap gevallen.
Het konijn mocht met de nieuwe jongen mee naar huis.Hij gedraagde zich heel goed en wilde het graag.

Vrijdag de hele dag bezig geweest om de klas zo goed mogelijk opgeruimd te houden. Dat was nog best lastig. De klassen zijn heel druk en vol met van alles en nog wat aan de muren. Bij ons zou dat meteen afgekeurd worden. Gelukkig hangen er wel nuttige informatie en gaan de kinderen er ook werkelijk heen als ze iets vergeten zijn. Na 15.00 kon ik naar huis en heb de rest van de middag niks gedaan.

Zaterdag zou ik huiswerk maken en zondag pas boodschappen doen voor de lunch. Ik zag alleen op mijn mobiel dat het zondag zou gaan regenen en zijn dus zaterdag naar de Lidl gegaan. Daar was het een stuk rustiger en goedkoper dan de grote of dichterbij zijne supermarkten genaamd ‘Tesco’. Was ook wel goed om iets herkenbaars te zien dat we konden kopen voor onze lunch.

Zondag (vandaag) kwamen er vrienden van Marine en Jason. We hadden een warme en uitgebreide lunch. Het was lekker en hoef geen avondeten meer. Hun vrienden waren heel aardig en betrokken me er ook wel bij. Beetje jammer dat ik ze niet altijd kon volgen… Ze praten zo snel…

Op naar stage week 3. Ik zit hier nog maar 6 weken… Alweer 3 gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *