Laatste dag van week 1

      Geen reacties op Laatste dag van week 1

Vanochtend hoorde ik dat er begin april een easter holiday is. Deze vakantie duurt 2 weken en begint op 7 april. 12 april gaan we naar huis, dus voor we weg gaan hebben we nog een week vrij :D.

Ik kwam op school en had niet veel te doen. De voorkant van het schip was af en het stuurwiel ook. Alleen moet ik er wel nog voor zorgen dat het stuurwiel ook werkelijk blijft staan.

Ik pakte een kop thee en al gauw kwamen de leerlingen binnen. Het viel mij meteen op dat de leerlingen geen uniformen aan hadden maar gewone kleding. Ik vroeg of dat elke vrijdag mocht? Dat mag dus op de laatste dag voor een vakantie. De leerlingen liepen er net zo bij als de leerlingen in mijn eigen stageklas in Nederland. Voelde me nu meer thuis. De uniformen staan super schattig hoor, daar niet van. Het is ook heel netjes en oogt meteen anders.

De leerlingen hadden allemaal iets leuks mee van thuis. Sommige leerlingen hadden een tekening of chocolaatje vanwege Valentijn voor Miss Street.

Ik kreeg de opdracht om rondjes en andere dingen te lamineren. Jammer genoeg had ik al een paar rondjes gisteren uitgenipt en mocht ik ze nu lamineren met het gevoel dat ik ze weer opnieuw mocht gaan uitknippen. Goed, ik dus lamineren, piratenschip raampjes, iets van een spelletje, piratengeld briefjes en zeker meer dan 100 rondjes. Goed, ik gelamineerd en terug in de klas. De klas ging per groepje hun eigen India woordenboek maken. Ieder in het groepje koos een woord, schreef het op het papiertje en legde uit wat het was. Ook konden ze er in een hokje een tekening bij tekenen.
Zodra de tijd om was, moesten ze het op alfabetische volgorde leggen (waar wij assistenten dus bij hielpen) en konden ze het op lege blaadjes plakken wat een boekje werd.

Toen de ochtend voorbij was, hadden wij een lunch. Er kwam een doos met fruit waar we uit mochten pakken. De leerlingen krijgen elke dag een fruit. Alles wat over blijft word verzameld en als niemand van de leerkrachten het meenemen, word het weggegooid. Ik had een lekkere banaan en een zak wortelen mee voor thuis. Kan ik als een konijntje aan knabbelen.

’s Middags keken de leerlingen een film. Het was de laatste middag voor een vakantie. Ze kregen onder de film ook een beetje popcorn. Ik was begonnen met het knippen van de figuurtjes die ik die ochtend gelamineerd had. Soms een beetje handoefeningen en weer door. Ik kan je echt vertellen dat je vingers echt zeer gaan doen naar veel knippen in karton. Ik kan het echt nog steeds voelen.

Om 14.30 was er de laatste bijeenkomst. Alle leerlingen kwamen bij elkaar en het zag er anders uit dan wanneer iedereen een uniform draagt. Wel grappig dat verschil. Ik kwam iets later en had het ijskoud, dus ging ik in de hal bij de verwarming zitten. Eerst opwarmen dacht ik. Er werden over de afgelopen periode tekeningen en werkjes uitgezocht die heel goed waren. Die werden daar gepresenteerd en de leerlingen kregen een certificaat achtig iets mee naar huis. Zo staan ze toch eventjes in het zonlicht.

Toen was het gauw 15.00 en konden de leerlingen en ik lekker naar huis. Elsa en ik hoorde dat er de maandag na de vakantie eigenlijk een soort studiedag is. Eerst hoefde we misschien niet te komen maar uiteindelijk wel. Misschien is er genoeg te doen dan? We zullen zien.

Nu eerst week vrij en dingen in de omgeving bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *