Tweede complete stagedag

      Geen reacties op Tweede complete stagedag

Toen ik op school aan kwam, zat de leerkracht in haar sportkleding. Ik vroeg of er een sportdag was of iets, maar het was geen sportdag maar de leerlingen deden wel iets aan sport. Verder werd er mij verteld dat ik het schip kon afmaken. Aangezien ik met het stuur was begonnen, kon ik het stuur afmaken. Ik pakte een kop thee, een schaar en begon in het karton te knippen. Dit was echt lastig. Eerst deed ik de grote stukken die ik niet gebruikte. Zo kon ik makkelijker bij het stuur komen. Elsa zei al dat ik het niet beter met een mes kon doen, maar dat leek me voor zo iets groots niet handig. Toen ik het onderstelsel al had uitgeknipt, kon ik aan het stuur zelf beginnen. Mijn hand deed inmiddels zeer en ik pakte er een stoeltje bij. De leerlingen vonden het allemaal interessant en begonnen te raden wat het nou was.

Toen het stuur eindelijk uitgeknipt was, moest ik er nog kleine stukjes tussendoor uithalen. Met de schaar ging dit lastig, dus besloot toen om wel een mes te pakken. Dat ging iets makkelijker. Omdat er op de achterkant plakband zat en met plakband een postadres etc. ging het alsnog lastig. Toen ik daar mee klaar was, deed mijn rechterhand echt pijn. Ik pakte bruine verf en begon met het verven van het onderstelsel. Toen laag 1 daarop zat, deed ik een kant van de stuur.  Terug naar het onderstelsel voor laag 2 en daarna voor laag 2 van de stuur. Eind middag kon ik de achterkant doen van beide. Ik kreeg tussendoor steeds complimenten dat het er goed uit zag.  Uiteindelijk ben ik hier de hele ochtend mee bezig geweest.

In de middag deden de leerlingen hun sportkleding aan en gingen naar de zaal. Ze waren daar ongeveer een uur. Mooi moment om voor mij verder te schilderen. Toen ze terug kwamen, liet de leerkracht het filmpje zien wat ze hadden gedaan. Zo kunnen de leerlingen naar zichzelf terug kijken. Ze deden een soort dansje. Voor mij niet duidelijk waarom de leerkracht nou de hele dag in haar sportkleding liep, het zag er ook niet echt warm uit. Toen ze terug kwamen werd er aan mij gevraagd of  ik bij een groepje kon gaan zitten. Gisteren hadden ze een dier / voorwerp verzonnen met daar iets voor. Bijvoorbeeld: 1 slapende leeuw etc.
Daar moesten ze nu een eigen poëzie van maken, het hoefde niet te rijmen.
Bijvoorbeeld:    1 slapende tijger ligt in het gras
2 grote olifanten lopen door het bos
En dat met de 5 dingen die ze gisteren dus hadden opgeschreven.

Na dat werd het al gauw 15.00 uur en kon ik ook alweer naar huis. Ik ging met Elsa mee naar haar huis. We gingen nog even kijken over hoe en wat voor de vakantie, maar daar was niet veel van gekomen. Toen het op haar kamer koud was, gingen we nog even beneden zitten. Daar is het altijd warm, bij haar beneden. Hier beneden is het altijd koud, dus zorg ik ervoor dat het op mijn kamer altijd lekker is. Rond 18.00 ging ik naar huis en dook achter mijn computer. Jason lag op bed en Marine was nog niet thuis. Maki was er ook nog niet. Ik snel mijn kacheltje aangezet.

Het avondeten was lekker, daarna nam ik een douche en ben lekker mijn bed in gegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *