Dag 1

      Geen reacties op Dag 1

Mijn wekker ging om 7.30, toen had ik hem nog uit geklikt en ben om 8.00 eruit gegaan. Eigenlijk iets te laat, maar was toch nog op tijd klaar. Ik moest zondag nog even snel uitzoeken waar we nou precies moesten zijn, maar wist uiteindelijk zeker dat we naar het Gloucestershire College moesten. Daar ontmoette we Heather en Jane. Om 8.45 vertrokken Jason en ik richting Elsa en hij zorgde ervoor dat wij om 9.00 op het juiste adres waren. Hij liep nog mee naar binnen om zeker te weten dat wij goed zaten en toen ging hij weg. Ik moest hem maar laten weten wanneer we klaar waren en dan zou hij ons op komen halen. Dit vond ik heel lief van hem.

We waren keurig om 8.55 bij de College en moesten wachten op Heather. Dat duurde ongeveer 10 minuten. We werden best zenuwachtig toen we het grote gebouw zagen en niet wisten wat er komen zou. Toen Heather zich aan ons voorstelde en Jane ook, werden de zenuwen al minder. We hadden eindelijk ons contactpersoon voor ons staan en hadden een beeld bij wie het was. Ze vroeg of we de dag zouden beginnen met een kop thee / koffie, dus die namen we uiteraard meteen aan. Bij een kop koffie / thee hadden we het over de scholen in Nederland, hoe oud de kinderen zijn als ze naar school gaan, of we al dingen wisten van de school waar we heen gingen, hoe het hier een beetje aan toe gaat en verder hebben we nog lekker gebabbeld. Ze hadden ons nog winkels aangeraden waar we nu echt heen moesten aangezien daar nu uitverkoop is. Rond 10 uur kregen we een rondeleiding door de school die echt heel groot is. Ze hebben beneden een restaurant voor de studenten die word gerund door studenten. De studenten die daar werken volgen een opleiding horeca of kok ofzo. Die beoefenen het daar en het restaurant is zelf 1 / 2 keer per week open voor mensen die daar willen eten. Er is aan de achterkant een speciale deur en de deur naar de school kunnen ze sluiten. Dit zag er echt gaaf uit en het is niet duur. Wel een keer leuk om te proberen. Vind het echt slim van de school om het op deze manier te promoten.

Nadat we de rest van de school gezien hadden, haalde Heather onze VOG (die hadden wij opgestuurd naar Guus en hij weer doorgestuurd naar haar) en die namen we mee voor de Rowanfield Infant School. Zo heet de school waar we stagelopen. Toen we om 11.15 in de auto stapte om Elsa haar boekje te halen, reed Jane met ons nog een rondje door Cheltenham zelf. Ze liet ons even de Primark zien en andere leuke winkeltjes. Wist je dat je hier in Engeland nooit je ID of je rijbewijs bij je hoeft te hebben? Wat een vrijheid heb je dan. Als je word aangehouden, moet je binnen bepaalde tijd wel je rijbewijs bij de politie laten zien, maar je hoeft het niet bij je te houden. Ik heb mijn ID / portemonnee altijd bij me, maar als ik die kwijt raak, ben ik meteen alles kwijt.

Om 12.00 waren we bij de school en gingen we naar binnen. We moeten ons elke dag inschrijven en tijd noteren wanneer we naar binnen gaan, dit voor het geval dat er brand is. Ook als we weg gaan moeten we de tijd er weer bij zetten. Persoonlijk vind ik het overdreven, maar ze denken wel goed na. Toen we binnen kwamen, werden onze VOG meteen ingeleverd en kwam een vrouw ons verwelkomen. Ik  ben haar naam alleen kwijt, het is niet de directrice maar de persoon die binnen de school over stages gaat. Ze liet de school zien en de klassen waar iemand van ons zou werken. We mochten kiezen wie waar, maar we wisselen na 4 weken toch van klas, dus het maakte ons niet uit. Uiteindelijk koos zij en zit Elsa nu bij de jongere leerlingen en ik iets oudere. Elsa heeft groep 1/2 zeg maar en ik groep 3/4 qua leeftijd. Hoe de klassen qua leeftijd enzo er nou echt uit zien, moet ik nog uitvinden. Ik ga van de week vragen hoe het nou werkelijk zit.

Ik kreeg juist de eerste middag van mij daar, een invaller. De leerkracht moest leestoetsen afnemen. Dit vond ik best wel jammer, maar op zich geen probleem. We opende de middag met het Nederlandse woord ‘Hallo’, dit geen groot verschil dan het begroeten in het Engels, maar ze vonden het leuk om het in het Nederlands te doen. De leerkracht zij ‘Hallo’ en dan de naam van een leerling. Ze controleren elk dagdeel of iedereen er is. De leerlingen zitten niet aan een tafel maar op de grond, op het tapijt bij de leerkracht voor het digibord.  Op maandagmiddag komt deze kant van de school met zijn alle samen en horen ze een verhaal aan dat iemand verteld en zingen ze samen een liedje. Ik weet niet of dit elke maandag op deze manier gaat, maar zover ik weet wel. Toen dat voorbij was, gingen we terug naar de klas en begonnen over India. Ze zijn op het moment zich helemaal aan het verdiepen in India, zij konden ook meer vertellen over India dan ik zelf wist. Daarna gingen ze een filmpje kijken en kijken wat het verschil is tussen India en Engeland. Toen gingen ze een brief maken naar een iemand in India die ze zelf mochten bedenken. In de brief moesten verschillen staan tussen India en Engeland. Daarna vroeg de leerkracht of ik verschillen tussen Engeland en Nederland wilde vertellen. Dit vond ik nog best lastig. Ik begon met de ponden en de euro’s, toen over dat wij aan de andere kant van de weg rijden en vertelde dat ik in een heel klein dorpje woon. Vergeleken met Cheltenham valt Linschoten niet op. Toen was het al gauw 15.00 en gingen de leerlingen naar huis. Toen alle leerlingen weg waren, had ik niet veel te doen en kon ik ook gaan. Het was toen 15.10. Ik liep naar Elsa en zag dat zij nog niet klaar was, ik hielp haar even en om 15.30 stonden we met jassen aan buiten en liepen richting huis. De volgende dag hoed ik er pas om 8.30 te zijn, de school begint om 9.00 en de leerlingen komen vanaf 8.45. Dit is echt een soort vakantie, ik ben dagen van 8.00-17.00 gewend. Als ik dan de kranten nog bij reken… Ik kan nu gewoon uitslapen.

We hadden eerst besloten om naar Elsa haar huis te gaan, dus ik had Jason al een bericht gestuurd dat hij ons niet hoefde op te halen en dat we naar Elsa haar huis gingen. Toen bedacht Elsa dat ik een stopcontact wisselaar voor haar had liggen. Ik had er toevallig 2 mee en zij was die van haar vergeten. Redder bij nood kon ik er een aan haar uitleden, aangezien ik ook nog een stekkerblok mee had. Goed voorbereid Steffie :D. Toen we bij mij thuis waren, kwam Jason naar beneden en vertelde dat hij mijn bericht net pas zag. Maar dat bericht was niet meer nodig want Elsa ging me mij mee. Ik had hem daarvoor niet nog een bericht gestuurd, maar wist dat hij er niet moeilijk over zou doen. We hebben beneden een kop thee gedronken en gekletst over onze dag. Ook hadden we uitgezocht hoe we het beste aan een Engelse prepaid kaart konden komen. Zo kan ik Elsa en Jason goedkoper bereiken en mensen in Nederland spreek ik toch alleen maar thuis over de wifi. Ik geef wel mijn nummer voor hoge nood aan mijn ouders en vriendje, maar denk niet dat ze me daarop zullen bellen.

Toen we dat hadden uitgezocht, gingen Elsa en ik naar boven om te bedenken waar wij echt heen willen in de vakantie volgende week. Dit is best wel lastig om uit te zoeken. De treinen zijn heel duur, maar met de bus ben je zo 3 / 4 uur bezig. We zoeken het nog een beetje uit. London is in ieder geval al van de lijst. Elsa is daar al 3 keer geweest en het is te duur om nog een keer te gaan om alleen mij dingen te laten zien. En aangezien ik nog genoeg jaren vakantie heb, kan ik altijd nog gaan. Toch willen we het liefst hier in de buurt dingen zien, dus dat moeten we nog allemaal op de goedkoopste en snelste manier uitvinden. Waarschijnlijk word het een lange maar goedkope reis. Of we moeten kiezen voor een korte maar extreem dure reis…. Word optie 1 waarschijnlijk. We gaan zaterdag eerst eens Cheltenham en de Primark ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *