Vakantie 2012 -2

      Geen reacties op Vakantie 2012 -2

De Reis

(22-7)
De reis kan beginnen.. Aanhangers zijn al dagen in gepakt en met van die speciale zakken kan er aardig wat mee..

20120806-110018.jpg
Garmin en TomTom doen het en kunnen op de motor, maar toch.. Even een blik op de papieren kaart vond Coen ook van belang.

20120806-110736.jpg
Okeeeé we zijn er klaar voor, aanhangers achter de motoren en off we go om 06:20 uur..

20120806-111005.jpg

20120806-111022.jpg
Uitgezwaaid door Danny en een boze blik van Ginger…

20120806-111205.jpg

Het is rustig op de weg, was onze veronderstelling… Niet dus! Al die families met die sleurhutten.. Wat moeten die nou op de weg?? Nou ook op vakantie.. ook vroeg op pad. De één na de ander haalt ons in. Ik dacht dat je in Nederland maar 90km p/u mocht rijden met aanhanger. Nu is nergens natuurlijk een agent te bekennen. Te vroeg voor op een zondag.

Na een stop in België over de grens hopen we bij de Mac te kunnen ontbijten. Het is tegen 8-en en een lekker goedkoop ontbijtje gaat er wel in. Dûûûhhh Mac dicht. Het is zondag en dan gaat deze pas om 9.00 uur open. Gelukkig had de Shell dit goed opgepakt en voor 1,50 konden we daar terecht.
Bij onze tweede stop hebben we ons eigen brood en vleeswaren (die Coen begin van de ochtend even uit de koelkast nog moest halen, toen we net vertrokken waren)genuttigd.

20120806-112117.jpg

20120806-112132.jpg

Maar goed, alles loopt gesmeerd, de aanhanger achter Gandalff zit goed en we zijn er super tevreden over. De meiden happy, wij happy. .. Mede vakantiegangers zwaaien en lachen naar de meiden. Het weer is goed dus wat wil je nog meer?
O ja de Belgen rijden beroerd, achteraf blijken die nog netjes te rijden. Hoe meer richting Frankrijk, hoe erger het wordt.

Maar goed, Frankrijk we zijn binnen en TomTom geeft aan niet meer lang te hoeven rijden en dat we rond 14:30 zullen ‘landen’ Tja..toen had de Garmin van Coen er geen zin meer in.
Gelukkig: Walkietalkies!!!! Ik aan Stef doorgeven welke weg, zij aan Kaithy en zij weer aan Coen.. Zo gezegd zo gedaan, afslag voorbij.. Leuke binnendoor D-wegen: heuveltje op, heuveltje af… Ondertussen een peleton wielrenners voor ons, schiet ook zo lekker op.. Dus half 3 -> camping??? Nou ik zag dat niet zitten, terwijl we nog maar een km of 13 van Vic-sur-L’Aisne zaten, net zo ver van Soissons ongeveer.. Waarom moest het dan zo lang duren???
Het ergste was nog dat we een afslag miste en op een pad kwamen, die door de bomen nat, bemost en modderig was. Ik mijn moed bij elkaar geraapt en met toespreken van Stef proberen naar boven te komen. Merlijn valt stil. Ik weer starten, maar hij valt weer stil…zo 3x toe.. Hij weigert maar eigenlijk werd ok gewoon geholpen. Stef is naar Coen gelopen die al boven was om hem te halen. Ik zat, toch wel met knikkende knieën met de fijne gedachten dat ik dit niet gewild had en hopend dat hierdoor mijn gevoel voor motorrijden in de vakantie niet in duigen zou vallen.
Coen heeft Merlijn naar boven gereden en ik heb 1200mtr naar boven gelopen.
Opstappen en ik moest weer verder.

Niet lang daarna zag ik iets bekends en het plaatje Fontenoy.. “We zijn er bijna.. We zijn er bijna”. Ik happy.. De laatste heuveltjes.

20120806-114542.jpg

Zo geland op de camping om 16:00 uur.. Ietjes later dan we gepland hadden, maar wel super trots!!! Op Coen, zeker op de meiden, de de reis en hun moeder hebben moeten doorstaan.. Maar ook op mezelf, mijn eerste overwinning was binnen. De Franse D-wegen.

Nu de tent, tot verassing was ons plekje echt geserveerd en we konden onze tent op de plek van 2 kaar geleden neerzetten. Dit wat Stef zo op hoopte omdat we het toen echt gezellig hadden. En gezellig krijgen we het weer.. Tegen over ons Engelsen (2 gezinnen) en later naast ons Denen. Super lui! Later kwam nog iemand van de receptie langs.. Hij herkende ons eerst niet ivm dat we niet met de auto waren en vroeg zich af of we wel goed stonden. Na een brainwave schudde hij ons hartelijk de hand en heette ons weer welkom en zei dat ze de plek boor ons vrij hadden gehouden omdat we graag hier wilde staan.. Super toch?

20120806-115403.jpg

20120806-115633.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *