Treinen Dag 10

Zo.. Laatste werkdag van de week.. Ben echt moe wanneer ik thuis ben en lig al vroeg op bed. Eergisteravond 9.30 uur en gisteravond 9.15 uur.. Even nog Netflix gekeken, maar dat was het ook wel. Met Tramadol als vriendje ben ik gaan slapen…

Weer op.. Jeetje wat een spierpijn zeg. Lijkt wel of ik dagen gesport heb. Coen brengt mij en ben nog steeds op tijd op het station… Met zitplaats. Vanmorgen kwam ik onze overbuurman tegen.. Gezellig zitten praten, maar ondertussen met onze neuzen in de telefoon. ;-D

Ik weet nu ook wel treinstel ik moet hebben om zo dicht mogelijk bij de lift uit te komen.. Niet vooraan, de eerste, maar achteraan, de laatste. Logisch, want dan hoeven reizigers met een handicap niet zover.. Duuuûhh..


Nu hopen dat de lift vanmiddag het wel weer doet. Ze zijn in Sloterdijk met de trap bezig en laatste gedeelte is geen leuning.

Controles deze week… Dinsdagmiddag en vanmorgen..
Duusss.. Het is weer… gezellig… In de trein… Met de buurman….

Treinen dag 8 en 9

Zo na 3 weken weer haar week.. Had er zeker wel zin in. Het enige waar ik mezelf zorgen om maakte was hoe kom ik er..

Van de bedrijfsarts mag o ik werken, mits er vervoer geregeld is. Niet zo zeer van huis naar station en ’s middag van station Woerden naar huis, maar in Sloterdijk.

Ik en ook Coen, zijn dagen bezig met het uitzoeken van een taxi. Mijn werk wil het liefst dat ik collega’s vraag en lukt dat niet, mag ik een taxi nemen.
Vandaag en gister is het van station naar kantoor gelukt en andersom is het elke dag geregeld ????

Zo ook is het mij gelukt om (al een vrije plek) te kunnen bemachtigen. Op de terugweg is dat geen probleem… Liften zijn ook goed bereikbaar, minpunt is dat ik ’s morgens meer moet lopen naar lift en van lift naar uitgang..
Mijn voet vindt dat niet leuk..
Maar goed, beter dat dan anders..

Het is lekker rustig in de trein, bevalt mij wel. Ik lag gister, na een vermoeide dag, voor het eerst met een ‘handicap’ te reizen en een hele dag te werken. Mijn medicijn werkt nog door in mijn hoofd en autorijden had dus niet gekund…
Dussss… Ik zit relaxed.. Gezellig.. Met meerdere… Op de bank… In de trein..

Gezellig… Op de bank -2-

11-02-2015

Traag op gang.. Om 4.00 was ik wakker, badend in het zweet, zere voet en jeuk waar je dus niet bij kan (ja gips hè?).
Draaien, telefoon aan; nieuws lezen, FB aan.. Met een pen krabben…. Alles uit kunnen stellen, totdat ik het licht van Stephanie zag branden; 04:50 uur.
Hoesje vd telefoon aan het lipje in mijn mond voor licht, hinkend met krukken, naar de badkamer. Wc en zoekend naar iets duns, smals om te kunnen krabben. Ook geen molletjes kunnen vinden, dus ritueel weer terug naar bed, maar niet vergetend om de meiden succes te wensen met hun ochtendkranten.
In bed met een platte kam van Coen eerst krabben en daarna toch maar vertwijfelend een Tramadol genomen. Oordoppen weer in en toen ben ik enigszins wel lekker ingedut…
Nu weer… Gezellig… Op de bank.. Kopje je thee met mijn grootste vriendin Ginger, die mij echt claimt.
Straks even de tijd nemen om met mijn neus in mijn laptop te duiken om mijn collega te helpen…

Maar wel rustig aan, want ik ben immers traag op gang.. Gezellig… Op de bank..

Gezellig… Op de bank…..

Gezellig… Op de bank… 10 februari 2015

Ja dat vertoef ik nu vanaf donderdagmiddag, gezellig, met mij voet omhoog…

Eigen keuze? Ja en nee. Het begon juni/juli 2013, samen met Coen naar Gouda voor campingspullen en toen zag ik weer mooie Teva zomerschoenen. Ik blij, ze hadden die nog en ik keek mijn Skattie lief aan en ik mocht mezelf verwennen.
Niet voor lang, want ondanks dat er dunne bandjes aan de schoenen zaten, begon deze aan mijn rechter voet zeer te doen. Maar ja, ik dacht, niet zeuren, zal wel overgaan.

Bijna 1,5 jaar verder bleef het zeer doen en lopen deed steeds meer pijn, tot aan (’s avonds) tranen aan toe. Het brandde gewoon. Motor- en autorijden werd ook lastig en pijnlijk.
Ik naar de huisarts, blijk ik last te hebben van een Hallux Valgus. Een probleem waar meerdere vrouwen, maar ook mannen last van kunnen hebben. Het schijnt te komen door hoge hakken en smalle schoenen (hakken soms, maar smalle schoenen niet, nauwelijks draag) of erfelijkheid. Nou, ik kan niet herinneren dat mijn familie van die voeten heeft. Ik kan van die pijn afkomen door een operatie.

19 Januari afspraak bij de orthopedie. Foto’s laten maken en bespreken wat de mogelijkheden zijn. De arts was al stellig dat dit een Hallux was en ik was stellig dat ik er wat aan wilde laten doen. Ik heb al met mijn rug te kampen dat ik deze pijn meestal met medicijnen moet onderdrukken, dus dit wilde ik wel wegstrepen van mijn lijstje…

Zo gezegd, zo gedaan… Wat wel een beetje rauw op mijn dak kwam was dat ik al 4 februari onder het mes kon…. Dat was wel heel snel om dit met mijn collega’s te regelen, vond ik. Maar iedereen daar was meegaand en ik beloofde, wanneer ik er goed voor ben, om wat dingen thuis te doen. Ik zit/lig of letterlijk hang toch op de bank.

Woensdag 4 februari melden in het St. Anthonius Leidsche Rijn. Operatie duurt een uur en moet een nacht blijven. Naar aanleiding van mijn galblaasoperatie, zag ik er alleen de misselijkheid en vermoeidheid tegenop. Maar het verliep allemaal lekker.

Na de operatie, lag ik nog wel een beetje ‘dronken’ al redelijk snel op zaal. Mijn voet in drukverband en mijn been met een ‘Pijnblok’ verdoofd. Zo een pijnblok heb ik al eens met een pijnbestrijding (2x) in mijn nek voor mijn schouder gehad. De toediening was geen pretje, maar naderhand wel..
Coen en de meiden kwamen ook aan en die waren verbaasd dat ik zo ‘monter’ was. Maar wat ik zei, ik kwam goed uit de narcose..
Lieve zorgzame zuster en leuke patiënten op de kamer. Met de wifi op mijn nieuwe Aaipet Netfilx serie gekeken, wat had ik nog te klagen. De nacht verliep, door die pijnblok en oordoppen, best goed en heb best geslapen.

De volgende morgen, donderdag 5 feb., werd ik al snel van mijn bed gelicht omdat ik om half 9 in de gipskamer verwacht werd. Resultaat: Mooi gips voetje.

Dit moet ik 2 weken dragen en mag er NIET op staan. Dussss.. dat wordt.. Gezellig… Op de bank…
Ik kon al rond 11 uur opgehaald worden, dus Skattie was er bijtijds. Eerst nog een kopje koffie in het restaurant en toen met mijn nieuwe krukken naar huis…

Gezellig… Op de Bank…

Gelijk al gesetteld, voet omhoog en de bank is nu toegeëigend aan mevrouw Berends.. ;-P

Vrijdag werd ik verwend met een bezoekje van een lieve buuf, met een plantje en chocola..
Van mijn lieve collega’s van ‘oud’ Noordwest werd er een mooi boeket bezorgd.. Daar word je ook vrolijk van.

Het is nu bijna een week geleden en ik vermaak mezelf wel zo, met mijn Aaipetje, laptopje en telefoon. alleen mijn tramadol heb ik wel nodig. Slik dat niet dan zit ik zo tegen het plafond. Lieve berichtjes van lieve Facebookvriendjes en een man en meiden om te knuffelen. En als het meezit kan ik ook mijn collega bijstaan. Heb van Coen een mooi ‘tafeltje’ gekregen waar ik mijn laptopje op kan zetten om erop te kunnen werken. Het lukt niet lang omdat de druk op mijn been doordreint naar mijn voet.. maar het gaat zolang het gaat…..

Gezellig…. Op de bank….