Treinen Dag 11-12-13

Dinsdag 10-03-2015

Ik heb besloten om de dagen in een week te bloggen. Waarom… Omdat ik straks toch meer ga treinen dan dat ik in de auto zit..
Het is relaxter en zoals nu, dat ik moe ben van een slechte nacht, ben ik blij dat ik niet hoef te rijden.

Gister was ik er om 9.00 uur een actie van machinisten om de claxon open te zetten omdat er weer een conducteur, nu een conductrice, mishandeld was.. Had dit wel willen horen, scheen oorverdovend te zijn volgens het één en geen op Facebook.
Van mij mogen ze vaker laten horen dat het vervoerspersoneel geen jojo’s zijn en zeker geen speelballen wanneer iemand iets niet zint…

Vandaag is het weer rustig, heb een plekje. Alleen op Sloterdijk moet ik een taxi nemen. Ik ben benieuwd hoe dat gaat. Zie er best tegen op omdat het niet dicht bij de uit-/ingang is.
Maar goed, ik maak mezelf meer druk dan misschien nodig is. Alleen het vele lopen ben ik nog lang niet blij mee. Ik was op vorige week werken.(foto rustig coupé)

Controle: ja vanmorgen. En ik werd weer goed gekeurd..
Onverwachts een telefoontje van een collega.. Of ik al vervoer had..nee, want de agenda’s waren niet zo dat ik om vervoer kon vragen. Maar hij zou er staan.. Fijne bijkomstigheid.

Dus vandaag weer Gezellig… Met z’n allen.. In een heerlijk rustige coupé naar Amsterdam.

Woensdag 11-03-2015

Nieuwe dag… Lekker hoor, vroeg op, blijkt iedereen rond 10-en pas te hoeven te vertrekken.. Ook Coen.. Maar die werkt nog eerst thuis voordat hij naar Den Haag moet. Hij was wel zo lief om mij zo vroeg naar het station te brengen.

Wat ben ik blij dat ik niet met de auto hoef: Mist!!
Echt, dat is één van de ergste natuurgevallen waarvoor ik het liefst thuis blijf…

Ik op het station, inchecken, pasje wegdoen…. Te laat, poortjes dicht.. Stomme krukken..
Weer inchecken… ‘Al ingecheckt’.. Wat nu?
Uitchecken dus.. Jaja, aan de andere kant. Dus ik in luchtledig vragen of iemand mij kan helpen. Jonge gozer: ‘Eerst uitchecken’, dat weet ik, aan de andere kant, zeg ik nog… Helpen.. Niet dus.
Later een man wel, die checkte mij uit en wachtte zelfs nog of het goed ging met inchecken…

Trein naar Utrecht vertraging, gelukkig naar Uitgeest niet.. En ja hoor, lekker weer een plekje. Het is weer rustig de coupé en de Metro heeft over het algemeen de overhand, daarna de starende wakkerwordende mens en dan de mens zoals ik.. Neus in de tablet of telefoon.. O ja er is ook nog een boekenworm aanwezig..
(Foto metrokrant)
Maar goed ik zit weer gezellig.. Met z’n allen… Gecheckt.. In de trein…

Donderdag 12-03-2015

Laatste dag van de week… Met de trein dan hè. Gelukkig zeg ik dit keer. Ben echt op.
(Foto krukken)

Eerst even terug naar gisteren. Ik zat met mijn krukken en tas als een soort van sardientje in een blik. En ik raak gewend aan de mobieltjes en tablets (doe er zelf ook aan mee), maar laptops…. Die waren gister dus de ‘baas’, waardoor het zitgenot, als je die al had, nog meer wegnam..
(Sardienfoto)

Maar goed, vandaag.. Verslapen, treintje later, treintje drukker. Eerst mijn chip weer met een kleine 100€ opgeladen. Het geld vliegt, of moet ik zeggen, treint er af waar je bij zit(in mijn geval nog steeds).

Ik zit, gezellig.. Wat ik zei, redelijk overvolle trein, naast iemand die rookt in combi met aftershave … Gatver.. Ik moet nog ontbijten, maar dat vergaat mij op dit moment..
Verder links naast mij twee die zich voorbereiden op hun werk, daar tegenover iemand die school voorbereidt en een tabletlezer.. Wel leuk hoor om te zien wat reizigers doen in de trein. Zo heb ik nu al een paar keer dezelfde man tegenover mij gehad die zijn zonnebloembrood pakt en eet voor het station waar hij uit moet… Ritueeltje?

I luf de Bijlmer… Daar wordt het blikje opengetrokken en stroomt de trein met visjes leeg. Nu weer ruimte voor mijn reservebenen. Kan ook achter mij gaan zitten, daar is een bankje vrij, maar daar ben ik te lui voor.

Het blijft.. Gezellig..met elkaar.. Nog een keer.. In de trein..

Treinen Dag 7

03-02-2015

Het is druk en ik dacht een plaatje te hebben, bleek daar een jonge dame te slapen.
Keerde ik mij om, plekje in het halletje weg.
Maaaarrrr… Nu sta ik in het gangpad en de eerste zal nu van mij worden..
Wat een hebberd hè.

Het zal vandaag ook de laatste zijn, morgen naar het ziekenhuis.

Breukelen, meer in dan uit, geen zitplek.. Het staan duurt dan zo lang. Maar goed, ik ben benieuwd of één van de twee heren, waar ik tussen sta, galantst is.
Abcoude… Yesss, ik kan zitten. Mag ook wel, mijn voet en rug vragen erom!!

Denk ik vanmorgen.. aaipet mee, krantje lezen, wat een gemak. Ben ik hem vergeten te downloaden. Wat een muts ben ik ook. Op zich lukt het lezen toch niet. Ik dan wel, maar met mijn tas op schoot en de persoon naast mij is de ruimte beperkt.
Bijlmer-Arena.. Lucht.. Hier gaan een hoop eruit, maar plekje naast mij is weer bezet..

Ik beperk mij vandaag tot dit en mijn extra zetten en kadootjes ophalen bij mijn favo-spelletjes…

Wat ik zei, na vandaag even geen ‘Treinen’ meer, maar dan wel wat anders…
‘Gezellig op de bank….

Treinen Dag 6

29-01-2015

Het begon gister al.. Hou rekening mee dat 20% van de treinen niet zal rijden.. Ik gelijk thuis de nieuwe dienstregeling bekijken en gelukkig rijdt ‘mijn’ trein…

Op het station was het niet druk, maar zitplek was er niet.. Bij de volgende halte lopen mensen mij voorbij om vervolgens 2 haltes verder ‘stoelendans’ te doen. Maar nee, ook al sta je langer… Je gaat niet voor. Ook alweer geleerd. Gewoon doorlopen dus ipv in het halletje te blijven staan…

Maar goed ik heb nu mijn eigen koffie bij me.. Bakkie troost dus..

Pas bij Amsterdam Bijlmer kan ik zitten. Nog 23 minuten te gaan. Mijn voet ontspant en mijn rug ook…. Nu is het treinen weer relaxed…. Gezellig..

Treinen Dag 5

28-01-2015:

Dat kan dus ook gebeuren. Mijn trein rijdt gewoon niet!!! Dus nu moet ik op Utrecht Centraal overstappen en het ergste is . Ik kom te laat. Ga je vroeg je bed uit, ben je gestresst om op tijd te komen, omdat treinen zo relaxed is… Rijdt hij gewoon niet!!!!

Nu de trein van 7:40, was ook te laat, om dan de trein om 7.55 peron 7 te halen.. Ben benieuwd. ????
Nou het werd de trein van 8:10 (met 5 min. vertraging) op perron 5. Zit nu in een dubbeldekker met een beker koffie vd AH. Was ik wel aan toe.

Je ontmoet wel aardige mensen, die in hetzelfde schuitje zitten en je merkt dat er reizigers zijn die het gewend zijn. Maar ik als leek, op dit moment nog, moet er echt aan wennen dat dit te laat komen overmacht is.
Ik zal er tegen 9-en zijn…. Gezellig… In mijn eentje…

Treinen Dag 4

27-01-2015:

Het is weer vroeg en druk op het perron.
Ik moest eerst mijn saldo opschroeven omdat er niet genoeg op stond. Ging eerst verkeerd omdat de heer voor mij niet had uitgelogd of zoiets, dus dat apparaat herkende niet mijn kaart.

Nu in de trein. Zit niet op een reguliere plaats, maar ik zit. Allemaal mannen. Wel komisch dat er bij het instappen geen hoffelijkheid bestaat bij hen, gewoon Wie het eerst komt, Wie het eerst maalt. Ben benieuwd hoe het gaat wanneer ik over 3 weken met krukken trein…

Het wordt drukker in dit gedeelte, komen dames bij en ook niet blij dat ze moeten staan. De één leest staand stukken (studie??) door, ander drinkt koffie en bij de volgende halte is er weer een wisseling van mensen en plekken.. Blij dat ik zit, ondanks wanneer de deuren open gaan, het ijskoud is…..

Treinen Dag 3

22-01-15:

Zo laatste dag van mijn werkweek en dus ook de laatste dag treinen.
Skattie is mee omdat hij voor zijn werk in Amsterdam moet zijn. Gezellig! (weer die uil;-P ) En dan zit ik hier te bloggen.

Status in de trein: Veel mensen doen nog een dutje (zie foto), lezen een krantje, maar zie weinig met hun foon….
Het is dus rustig.

Wat ik wel merk is dat ik heel onrustig ’s nachts ben door het treinen. Slaap ‘slecht’ en ben vaak wakker omdat ik bang ben dat ik mezelf verslaap en geen tijd genoeg heb om weg te gaan.
Maar goed, over 4 weken moet ik echt 4 weken treinen, dus wen er maar vast aan meissie.

Treinen Dag 2

Vandaag in voorbereiding op mijn operatie aan mijn voet op 4 februari, heb ik mezelf voorgenomen om te gaan treinen.

Skattie brengt mij en dochterlief haalt mij op.
Het is best relaxed hoor. Het enige vermoeide is dat ik eerder de deur uit moet. Straks met de twee krukken helemaal. Misschien ga ik het nog wel leuk vinden.

Met 40 min. zit ik op centraal en een halte verder ben ik er. Er gebeuren nog niet zoveel spannende dingen, behalve dat het ’s morgens spannend is om een plek te bemachtigen. Hoe zal dat over 4 weken gaan.

Meeste dagen van de 3 werkdagen, trein ik op de terugweg met haar mee. Heel gezellig…(komt die ik weer van de Efteling-reclame).

Nou het lijkt mij leuk om eens bij te houden hoe ik dit alles beleef..
Op Centraal staan we altijd stil en is het erg rustig. Wel relaxed, maar minder mensen kijken. Opvallend is toch dat 70% het mobieltje gebruikt.. Uuuhh en daar hoor ik ook bij. E-readers zie ik wel, maar weinig. Laptops soms een aaipets iets meer.

Controle? Gistermiddag 1x.. Zal ik dus ook bijhouden. Gemiddeld rijdt de trein 124km/u met 22 graden als binnen temperatuur.

Zo, met 4 minuten ben ik er..

Week 7, stage week 6

Deze week was eigenlijk niet heel bijzonder.

Maandag ben ik plotseling mee gevraagd op een schooluitje naar iets heel gaafs. Ik ga er lekker niks over vertellen. Jammer hé.

Voor de rest van de week verliep het eigenlijk normaal zoals elke week. Elke dag weer klusjes die stom zijn of juist leuke activiteiten met een groepje leerlingen.

Volgende week is de laatste week. Ik ga zeker een aantal leerlingen en leerkrachten missen. Ze zijn allemaal heel aardig en proberen ons er ook bij te betrekken. Toch heb ik mijn klas het idee dat ze me meer als hulpje zien dan als iemand die ook iets met de leerlingen kan doen. Bij de andere klas deed ik meer met de leerlingen. Dit had ik wel al een beetje gehoord van Elsa, dus zag er ook een beetje tegenop om te wisselen. Beter nog, had er eigenlijk niet zo’n zin in. Maar de ervaring voor haar is ook wel leuk.
De rest van de leerkrachten “lenen” ons ook wel om hun te helpen als ze meer begeleiding nodig hebben of iets. Sommige weten nu al niet wat ze moeten zonder ons. Leuk ^.^

Volgende week gaan we op de vrijdag oliebollen bakken, dat schijnt echt iets Nederlands te zijn. Ook hebben we op de vrijdagavond een feestje, de directrice gaat met pensioen en viert dat. Iedereen in de school blij, ze is niet zo gelieft. Zodra zij weg is schijnt het echt een leuk feest te worden. De hele week dus maar vroeg naar bed om het vrijdag later te kunnen maken ;).

Na volgende week komen mama en Maria 😀 Wordt echt een mutsenweek! En als het goed is word het ook nog eens mooi weer :D. De stedentrip heb ik ook al gepland :P. Alleen nog even kijken welke dag wat.. Haha, zij nemen niet mij mee, ik hun gewoon :P. Super veel zin in!!

Week 6, stage week 5

Elsa en ik zijn geruild van klas.
De hele week was een beetje kijken hoe het eraan toe gaat.

Ze hadden op maandag-dinsdag-woensdag iets van math buiten. Ze gingen aan de slag met verschillende inhoud van verschillende flesssen / bakjes etc. Ze waren bezig met tellen, meten met voetstappen, zoeken van bepaalde figueren en een pittenzakje op een getal gooien en dan eerst dat getal opzeggen en dan pas ernaar toe lopen. Er zijn op 2 verschillende plekken op het schoolplein een getallen viekant gemaakt met de getallen van 1 t/m 100.

In de ochtend hielp ik kinderen met het maken van een politieauto / brandweerwagen of een ambulance. Ze waren bezig met de ‘reallife superheroes’.

Verder ben ik bezig geweest met werkjes inplakken, een ‘spring board’ maken en her en der geholpen.

Oh, op de dinsdagmiddag gingen we met de ‘science club’ naar een college. Normaal gesproken komen er 3 meiden van die opleiding naar onze school, maar om nu eens een keer met microscopen enzo te gaan werken, gaan ze 3 keer voor de paasvakantie naar hun toe. Elsa en ik werden mee gevraagd voor extra begeleiding. En dan ook de aankomende 2 keer.

Was minder bijzondere week. Nog maar 2 weken stage en dan een week vakantie :D. Dan alweer naar huis. Gaat snel.

Week 5, stage week 4

Laatste week in deze klas, volgende week ruilen van klas met Elsa. Sommige leerlingen ga ik echt missen, maar sommige totaal niet. Er zitten een paar “stoute” leerlingen tussen en iemand die het leuk vind dat ik niet de werkelijke juf ben. Hij probeert echt van alles en nog wat..

Maandag ochtend begon met een uitje naar een museum. Ik ging met een andere klas mee en had 5 jongetjes die ik in de gaten moest houden. Best schattige jongetjes, ze kende me niet maar begonnen wel hele verhalen te vertellen. Deze maandag is Elsa ook van gastgezin verandert. De vrouw van het stel was gemeen en niet eerlijk tegenover Elsa als student zijne. Nu heeft ze een lief gezin en voelt zich al meer thuis.

Dinsdag was een normale dag. Bijna alles verliep zoals het hoorde. Dan krijg je weer die ene leerling die niet naar mij wilt luisteren en een ander leerling die het leuk vind om daarbij te horen. Gelukkig zei de leerkracht van de klas er wat van en ging het weer een beetje.

Woensdag verliep ook als een normale dag. Jane van het Gloucester college kwam langs om ons eventjes te observeren. Dit gaat ze vanaf nu elke week doen. Ze schrijft dingen op en rapporteer het en stuurt het naar ons. Dat kan mooi in onze portfolio.

Donderdag gingen we naar een paardenrace. Het is het Cheltenham Festival dat jaarlijks gebeurt. Er komen mensen uit allerlei landen en veel Ierse mensen om naar de races te kijken en geld te winnen (of verliezen). We hebben een schoolopdracht over het cultuur hier in Engeland en de plaats waar we wonen. We moeten een fotorapportage maken van een culturele onderneming zeg maar. Nou.. We hebben iets van 104 foto’s genomen die dag. Er zitten mooie tussen en minder mooie, maar was een top dag. We hebben zeker de sfeer geproefd alleen nergens op gewed. We hadden geen idee op wie we moesten wedden en waarschijnlijk meer verliezen dan winnen. Dat vonden we dus een beetje zonde van ons geld.

Vrijdag was de laatste dag in deze klas. Sommige kinderen zeiden dat ze me echt gingen missen, anderen maakte het niet uit. Gelukkig ben ik nog wel op school, dus dat was een opluchting voor ze. Ik heb een grote kaart van ze gekregen met allerlei tekeningen erop. Echt super leuk!

Zaterdag hadden we een soort studiedag op het Gloucistershire College. Er waren allerlei mensen die een avondcursus volgen en werken met kinderen. Van kinderopvang tot basisschool tot nany. Sommige onderdelen waren leuk en leerzaam, andere dingen kon ik niet echt volgen en was ook minder interessant. ’s Avonds gingen Elsa en ik uit eten bij een Chinees restaurant. Dat was echt lekker en gaan we zeker nog een keer over doen als papa en mama hier in Cheltenham zijn.

Zondag hebben we booschappen gedaan voor de lunch en genoten van het mooie weer. Dat is zeldaam hier. Jammer dat die Engelsen zich weer zo overdreven zomers moeten aankleden….